Sommarvärmen verkar inte ha kommit riktigt ännu, men nu när dagarna är lite si så där så passar jag på att fylla kyl och frys med goda saker att ta fram då vädret blir bättre.
Dessa veganska och glutenfria hamburgarbröd är perfekta att frysa in och ta fram till sommarens grilldagar. ☀️😋
Ingredienser
5 dl bovetemjöl eller kikärtsmjöl
1 msk linfrön
2 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
5 dl vatten
Ca 1 msk sesamfrön till att toppa brödet med
2 msk 100 % sesamolja (blir väldigt god smak med denna oljan, men det går att utesluta såklart)
Gör så här
Blanda allt i en bunke och låt stå i ca 10- 15 minuter och forma sedan sju stycken bollar med fuktiga händer. Strö över lite sesamfrön på toppen. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter i 225 grader.
Kolla även in receptet på vegansk hamburgare här.
Ha en fin dag!