Ibland kan jag känna att jag behöver något mer matigt än smoothie på morgonen. Jag äter sällan gröt men ibland lyxar jag till det med en riktig superduper – lyxgröt😋 Här kommer mitt allra bästa recept för en lyckad portion gröt.
Gröt tror jag är en måltid som väcker blandade känslor och minnen. Vissa minns det som något som växte i munnen och andra kommer ihåg det som ett fint barndomsminne.
Jag minns att jag tvingade i mig havregrynsgröt med mjölk på morgonen innan skolan. Jag tyckte inte alls om det! Men pappa sa att man blev stor och stark av den och med lite socker på så gick det tillslut ner.
Jag äter sällan gröt, men ibland då jag behöver extra energi så lyxar jag till det med en supergod supergröt.
Jag experimenterar med olika glutenfria gryn, smakkombinationer och toppingar som blir till desserter 🥰
Gillade du inte gröt då du var liten så kan jag garantera att du skulle älska denna.
Ingredienser
- 1 dl boveteflingor eller glutenfria havregryn
- Vatten beroende på önskad konsistens
- En nypa salt
- 1 tsk äkta kanel
- 1/2 tsk kardemumma
- 1/2 tsk ingefärspulver
- 1/4 dl Garant kokosmjölk
- En mosad banan
Gör så här
Koka upp allt till den konsistens du önskar och lägg i den mosade bananen de sista 5 minuterna. Toppa med kokosflarn, blåbär, dadlar, gojibär och gärna färsk mynta.
VARNING: Lätt beroende framkallande då den är sååå sjukt god!🙈