På min födelsedag bakade jag dessa underbara veganska raw cheesecakes.
🎉🎈🎁
Om du vill prova en ny och spännande efterrätt så borde du prova detta recept! 😋🥰
Dessa små godingar är så enkla att göra och de är gudomligt goda.
Jag passade på och gjorde två olika smaker. En blåbär/nöt och en Lingon/citron.
De är bara nötsmöret som skiljer dem åt och därför kan du göra dem i samma batch genom att bara separera dem på slutet.
Ingredienser (12 st)
3.5 dl Cashew nötter (Aduki)
2.5 dl Valnötter
2.5 dl Dadlar (Foodin)
En nypa Salt
0.7 dl Smält kokosolja
1.5 dl Kokosgrädde (Garant)
En Citron( saften)
1/2 dl Agave
2 teskedar Biona Nut mix
1 tsk Lingonpulver
1 tsk Blåbärspulver
Gör så här
Kakbotten:
Mixa valnötter, dadlar och en nypa salt till en degklumpa.
Fördela och tryck ut degen i 12 muffinsformar.
Ställ sedan in dem i kylen medan du förbereder cheesecakekrämen.
Cheesecake kräm:
Mixa cashewnötter,kokosolja, kokosgrädde, citron och agave
till en kräm.
Ta ut muffinsformarna från kylen och fyll hälften av dem (6st) med hälften av krämen.
Därefter mixar du den resterande krämen med nötsmöret och fyller de andra sex formarna med denna blandning.
Pudra över lingonpulver på de sex formarna du fyllde först och blåbärspulver på de med nötkrämsblandningen i.
Ställ in i frysen i ca 5 timmar eller över natten.
Ta fram dem ca 30 minuter innan servering.
Samarbete med @happyfoodstore
Cashewnötter, blåbär/lingonpulver och nötsmöret hittar du på Happyfoodstore.se eller i deras butik på Sveavägen i Stockholm.
Alla följare får 10 % rabatt på deras hemsida med koden : OWM8SGAJ
Hoppas du gillar receptet❤️