Jag är ju ingen vintermänniska alls. Jag fryser hela tiden och mörkret får en att känna sig så trött hela tiden. Men det går inte att göra så mycket åt. Om man inte bestämmer sig för att fly landet. Denna fantastiskt goda och nyttiga veganska pumpasoppan kan inte förändra klimatet, men den kan värma dig i vinterkylan.
Plantbaserad pumpasoppa (4 portioner)
Ingredienser:
- 1-1.5 kg butternut pumpa
- 2 tsk kokosolja
- 2 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 1 tsk curry
- salt och peppar efter smak
- 1/2 tsk örtsalt tex Trocomare eller min favorit grönsaksbuljong från Rawfoodshop.se se som både är vegansk, socker och jästfri. Den hittar du här
- 3 dl kokande vatten
- 1 tsk gurkmeja
- 2 tsk färsk riven ingefära
- 5 dl Garants kokosmjölk (den är mer krämig än andra)
- 1 påse saffran
Så här gör du en enkel vegansk pumpasoppa
Skala och skär pumpan i små tärnade bitar. Fräs lök och vitlök i kokosolja i en kastrull tills den är gyllene. Lägg sedan ner pumpan och låt den fräsas tillsammans med lökblandningen i ca 10 min. Tillsätt vattnet och låt puttra i ca 20 min. Lägg sedan ner allt i en mixer eller mixa med en stavmixer till en slät soppa. Häll över den mixade soppan i en kastrull och tillsätt kokosmjölken och saffran. Toppa med chili för lite extra sting. Klart!
Sugen på något annat veganskt och växtbaserat?
Här finns alla mina recept 🙂