Hälsa inifrån
  • Hem
  • Min hälsoresa
  • Konsultation
  • Recept
  • Om mig
  • Webbutik
  • Kontakta mig
  • Prenumerera

Hälsa inifrån

MALIN BERGLUND

  • Hem
  • Min hälsoresa
  • Konsultation
  • Recept
  • Om mig
  • Webbutik
  • Kontakta mig
  • Prenumerera
0
Lunch & MiddagReceptSnacks

Krispiga sötpotatisstrips

by Malin Berglund december 14, 2018
Krispiga sötpotatisstrips

Ibland när jag inte är så där jättesugen på middag, utan bara sådär ”småplockssugen” så brukar jag göra en grönsakstallrik med olika röror, råa grönsaker och sötpotatisstrips. Idag är det precis en sådan dag och därför tänkte jag dela med mig av mitt recept för att lyckas med att göra egna frasiga sötpotatisstrips i ugnen.

Jag har aldrig tidigare lyckats få till de där riktigt krispiga sötpotatisstrips, de blir alltid så mjuka. Men med denna metod blir de perfekta. Det finns lite olika sätt att göra det på, men här är ett tips som jag verkligen rekommenderar för att lyckas.

Ingredienser: 

  • 2 sötpotatisar ca 200 gram
  • 2 msk olivolja eller annan olja
  • 1 nypa salt
  • Svartpeppar
  • Torkad ingefära

Sätt ugnen på 120 °C.
Tvätta och skär sedan fina pommes frites sticks.
Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg upp sötpotatisen på rader och salta lite lätt och ställ in den i ugnen.
Grädda 30-40 minuter ( helst varmluft) och öppna och vädra en gång per 15 min.
Ta ut plåten från ugnen och höj värmen till 230-250 ° C.
Lägg över stripsen i en skål och blanda i olja, mer salt och lite mer peppar och ingefära. Blanda runt ordentligt.
Grädda i ytterligare 15-20 minuter tills de fått en krispig yta.
När de är klara, lägg dem på en tallrik med hushållspapper i botten så att oljan sugs upp. guacamole

Gör en guacamole eller hummus att dippa i.  Fredagsmys?!

0 kommentera
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Malin Berglund

tidigare inlägg
Somrig smoothiebowl – gjord på den nyttiga gubben
nästa inlägg
Veganska pepparkakaor – fria från gluten och raffinerat socker

You may also like

Rödbetsjuice – Avgiftande och renande

december 25, 2018

Veganskt glutenfritt bröd med banan och äpple

december 5, 2018

Vegansk pumpasoppa med saffran

december 4, 2018

Snabb men lyxigt god ruccolasallad

december 7, 2018

Veganskt och glutenfritt sötpotatisbröd

januari 30, 2019

Glutenfritt hamburgarbröd

juli 8, 2019

Gör en multivitaminjuice av ledsna frukter

december 6, 2018

Morgonshot – liten men stark

januari 6, 2019

Veganska och glutenfria frallor

juni 4, 2019

Vegansk och glutenfri bananpannkaka

februari 9, 2019

Lämna en kommentar Avbryt

FÖLJ MIG HÄR:

Instagram Pinterest

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Malin Berglund

Malin Berglund

Malin Berglund

Mitt immunsystem kollapsade och det blev starten på en lång sjukdomsperiod. Trots otaliga turer i vården med olika undersökningar, mediciner och salvor, har ingen kunnat hjälpa mig. Det var den alternativa naturliga vägen som gjorde mig frisk från det som läkarna sa var kroniskt. Nu vill jag inspirera dig att leva ett hälsosammare liv. Här kan du läsa om allt från naturlig hudvård, yoga, meditation, kost och annat som rensar kropp och sinne. Ta del av den livsstil som stärkt mig både fysiskt och psykiskt.

POPULÄRA INLÄGG

  • 1

    En kurs om hälsa, kost och livsglädje!

    september 15, 2019
  • 2

    Veganska och glutenfria frallor

    juni 4, 2019
  • 3

    Sockerfri, nötfri och vegansk glass / nicecream

    februari 15, 2019

Instagram Slider

No images found!
Try some other hashtag or username

Nyhetsbrev

Letar du efter inspiration för en hälsosammare livsstil? I mitt nyhetsbrev delar jag med mig av gröna och naturliga tips för en bättre hälsa!

  • Instagram
  • Pinterest
Footer Logo

@2019 - Hemsidan är skapad av Herrdahl


Till toppen