Rawbollar är verkligen den bästa uppfinningen! De är lätta ta med sig, går snabbt att baka, bra hållbarhet, perfekt till mellanmål, snacks, före/efter träning och det bästa är att de är nyttiga och att de går att variera smakerna och ingredienserna i oändlighet.
Idag bjuder jag på min senaste smak, romerska bågar🤗 Detta blev så god! Ni bara måste prova dessa.
Ingredienser (ca 20 stycken bollar)
- 3 dl glutenfria havregryn eller boveteflingor
- 3 dl valfria nötter ( jag använde cashewnötter )
- 1-2 msk kokosolja
- Rivet apelsinskal från 1/2 apelsin (ta en hel om du vill ha mer smak)
- Saften från en till två klyftor
- 2 msk raw kakao
- en nypa havssalt
- 16 dadlar
Gör så här
Mixa alla ingredienser till en formbar smet. Rulla sedan dem till bollar i valfri storlek och doppa dem i raw kakao.
Ställ sedan in dem i kylen så de får stelna i ca 1-2 timmar innan du serverar dem. Förvara dem i kylen.
Avnjut en boll när du blir sugen😋👍
Kolla gärna in mina andra rawbollar med lime här.