Hälsa inifrån
  • Hem
  • Min hälsoresa
  • Konsultation
  • Recept
  • Om mig
  • Webbutik
  • Kontakta mig
  • Prenumerera

Hälsa inifrån

MALIN BERGLUND

  • Hem
  • Min hälsoresa
  • Konsultation
  • Recept
  • Om mig
  • Webbutik
  • Kontakta mig
  • Prenumerera
0
Kost

Fördelarna med att äta vegansk och växtbaserad kost

by Malin Berglund november 29, 2018
Fördelarna med att äta vegansk och växtbaserad kost

Jag har märkt att många upplever det som krångligt att lära sig laga mer vegansk och växtbaserad kost. De uttrycker det ofta som komplicerat, svårt, tidskrävande och dyrt. Det trodde jag också innan jag ändrade min kost, men det är tvärtom faktiskt. Allt handlar bara om att bryta gamla vanor och våga prova något nytt.

Här är några av de många fördelarna med att äta veganskt:

  • Du kan spara matresterna längre eftersom det varken finns mejeriprodukter eller kött i rätten som annars fort blir dåligt.
  • Bönor och linser är en billigare proteinkälla än kött. Veganska varor är generellt billigare.
  • Det går fortare att tillaga maten då man inte behöver ta hänsyn till att köttet behöver tillagas ordentligt.
  • Du bidrar till en bättre miljö.
  • Gott och lättlagat.
  • Bättre för din hälsa då den veganska kosten stärker tarmfloran och ditt immunförsvar.
  • Du får en jämnare blodsockernivå.
  • Skyddet mot livshotade sjukdomar blir bättre.

Jag tycker att det finns tillräckligt med fördelar som visar på att fler borde vara intresserad av att införa mer grönt i sin vardag. Det innebär inte att man måste bli 100% vegan och aldrig mer äta kött. Jag tycker det är viktigt att inte vara för hård mot sig själv. Att sätta förbud genom att tex säga att ”jag ska aldrig mer äta kött eller socker” tror jag gör att man lättare ger upp eller misslyckas med sitt mål. Det viktigaste är att alltid göra sitt bästa för att komma så nära de resultat man strävar efter.

Den veganska, glutenfria och sockerfria kostens fördelar har hjälpt mig till ett bättre hälsa och därför är den ett självklart val för mig.

Tips: till dig som är nyfiken på att börja äta mer grönt.

  1. Sätt inte upp för höga mål i början som du känner att du inte klarar av. Det är viktigt att känna sig motiverad och inspirerad för att lyckas.
  2. Bestäm en dag i veckan som du äter veganskt och se det som en liten utmaning för dig själv att lära dig något nytt recept.
  3. Det är roligare tillsammans! Har du en sambo, vän eller familj så är ett tips att laga tillsammans.  Det är kul när alla får känna sig delaktiga.
  4. Börja med lätta recept som känns bekanta med kötträtter, såsom vegansk tacos, bönpasta med vegansk köttfärsås, en soppa eller enklare gryta. Då är sannolikheten större att även barnen får sina veganska favoriter.
  5. Planera vad som ska lagas och köp hem dessa varor efter receptet så blir det inget som sedan bir dåligt och måste slängas.
  6. Gör ett schema över veckans måltider. Det är annars lätt att man köper en burgare eller en och annan pizza när hungern bli för påtaglig och man inte har en aning om vad man ska laga. Har man planerat så är chansen större att det blir en hälsosam veganska måltid serverad.
  7. Gör storkok och frys in matlådor så finns det att ta fram när man inte orkar laga mat eller då man har bråttom.

Det finns många tips att dela med sig av, men jag hoppas dessa kommer ge dig inspiration och motivation att införa mera gröna recept i din vardag.

Jag har nu en fråga till er.

Skulle ni uppskatta att se mig laga vegansk, glutenfri och sockerfri mat genom att videoblogga? Kommentera här nedan vad ni tänker kring det och isåfall vad just du skulle vilja se eller lära dig mer om.

Kram på er alla.

Här får du tips på recept

 

0 kommentera
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Malin Berglund

tidigare inlägg
Mitt liv idag
nästa inlägg
Växtbaserat protein – är det tillräckligt?

You may also like

En kurs om hälsa, kost och livsglädje!

september 15, 2019

Vegansk Massamancurry gryta

mars 21, 2019

Växtbaserat protein – är det tillräckligt?

december 2, 2018

Spirulinapasta med vegansk cashewnötpesto

maj 23, 2019

Superfoods – spirulina

mars 6, 2019

Vad är superfoods?

mars 3, 2019

Morotssoppa med ingefära

januari 18, 2019

Superfood – Chlorella

mars 4, 2019

Lämna en kommentar Avbryt

FÖLJ MIG HÄR:

Instagram Pinterest

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Malin Berglund

Malin Berglund

Malin Berglund

Mitt immunsystem kollapsade och det blev starten på en lång sjukdomsperiod. Trots otaliga turer i vården med olika undersökningar, mediciner och salvor, har ingen kunnat hjälpa mig. Det var den alternativa naturliga vägen som gjorde mig frisk från det som läkarna sa var kroniskt. Nu vill jag inspirera dig att leva ett hälsosammare liv. Här kan du läsa om allt från naturlig hudvård, yoga, meditation, kost och annat som rensar kropp och sinne. Ta del av den livsstil som stärkt mig både fysiskt och psykiskt.

POPULÄRA INLÄGG

  • 1

    En kurs om hälsa, kost och livsglädje!

    september 15, 2019
  • 2

    Veganska och glutenfria frallor

    juni 4, 2019
  • 3

    Sockerfri, nötfri och vegansk glass / nicecream

    februari 15, 2019

Instagram Slider

No images found!
Try some other hashtag or username

Nyhetsbrev

Letar du efter inspiration för en hälsosammare livsstil? I mitt nyhetsbrev delar jag med mig av gröna och naturliga tips för en bättre hälsa!

  • Instagram
  • Pinterest
Footer Logo

@2019 - Hemsidan är skapad av Herrdahl


Till toppen