Jag älskar glass 🥰 Vem gör inte det? Vill du kunna äta hur mycket glass som helst utan att det blir onyttigt ? Om det låter lockande så har du kommit rätt. Denna fredag bjuder jag på ett recept på vegansk glass – NiceCream.
Vegansk och nötfria nicecream kan man göra i oändligt många smaker, men eftersom det var Alla Hjärtans Dag igår så blev det en rosa glass med hallon och jordgubbssmak idag. Men vill du hellre ha chokladglass så skippar du bären och tillsätter ca 1 msk raw kakao istället. Så enkelt😄
Vegansk glass – ingredienser
- 120 g frysta jordgubbar ( ca 2 dl )
- 120 g frysta hallon ( ca 2 dl )
- 2 frysta banan i skivor
- 1-2 dl kokosgrädde (jag använder Garants kokosgrädde)
- 3 dadlar
- 1 krm vaniljpulver
Mixa allt försiktigt i en blender och servera direkt. Toppa med kakaonibs, färska hallon eller njut av den som den är.
Om du vill lyxa till det extra så kan du mixa 1 dl frysta hallon, 2 dadlar och 1 msk chiafrön till en hallonsås och servera den till.
Det kan inte bli bättre😋
Trevlig helg💕
Orkar du inte göra din egen veganska glass?
Om suget efter glass är alltför stort på glass eller av annan orsak inte har tid att göra en egen glass så skulle jag tipsa om Lily & Johannas veganska glass. Supergod! Min absoluta favorit är choklad.
Kolla även dessa recept på veganska desserter:
- Godaste raw cheesecake med mango och citron
- Lyxig vegansk smoothiebowl
- Smoothiebowl – med smak av morotskaka