Igår blev jag så sugen på äppelpaj. Äpplen och kanel har alltid varit en favorit sedan jag var liten, med eftersom jag inte ätit äppelpaj på flera år så har jag heller inte provat att baka en vegansk och glutenfri sådan. Just därför så blev jag extra taggad att börja experimentera i köket😅 Häng på!
Smulpaj med äpple
Ingredienser
- 2- 3 äpplen
- 1 dl glutenfria havregryn
- 1 dl bovetemjöl
- 1 dl riven kokos
- 1 tsk äkta kanel och lite extra på äpplena
- 1 tsk kardemumma och lite extra på äpplena
- 1/2 dl kokosolja
- En nypa salt
- 1 msk agave (går att utesluta)
Gör så här
Skiva äpplena och lägg dem i en smord form (använd 1/2 tsk kokosolja att smörja formen med). Strö över lite kanel, kardemumma och en nypa salt. Ställ sedan formen åt sidan och förbered smuldegen.
Blanda havregryn, bovetemjöl och riven kokos i en bunke. Tillsätt kokosoljan, kanel och kardemumma och knåda till en smulig konsistens.
Strö sedan smuldegen över äpplena och toppa med agave om du vill ha den lite sötare. Ställ sedan in den i ugnen på 175 grader i 15 – 20 minuter.
Toppa gärna med färska hallon på toppen och eventuellt mer riven kokos.
Klar att servera!
Ett tips är att servera med Garants kokosmjölk till.
Ha en superfin söndag!💕❤️