Alltså dessa rawbollar blev som kladdkaka i miniformat. Helt utan socker, gluten och såklart veganska. De blev helt underbara! De tar dessutom max 15 minuter att göra och de passar hela familjen.
Recept (ca 10- 15 bollar)
Ingredienser
1 dl glutenfria havregryn (går att utesluta)
3 dl cashewnötter
1/2 tsk äkta kanel
1/2 tsk kardemumma
1 nypa havssalt
1 msk raw kakao
8 dadlar
1/2 -1 msk kokosolja
5 stycken raw kakaosmör ”knappar/skivor ”
5 stycken raw kakaopasta ”knappar/skivor
1/2-1 dl riven kokos att rulla i
Gör så här
Mixa alla torra ingredienser tillsammans med kakao skivor till ett smul.
Tillsätt sedan dadlar och kokosolja och mixa till en deg.
Rulla bollar och rulla dem i kokos. Ställ in i kylen 30 min innan de serveras.
Kakaosmör skivor (vita) hittar du här och kakaopasta (mörk bruna) hittar du här.
Nu hoppas vi på att veckan blir så fin som det ser ut på prognosen, så vi kan ta med oss dessa ut i parken och njuta av dem i ☀️:en. 😎