Hälsa inifrån
  • Hem
  • Min hälsoresa
  • Konsultation
  • Recept
  • Om mig
  • Webbutik
  • Kontakta mig
  • Prenumerera

Hälsa inifrån

MALIN BERGLUND

  • Hem
  • Min hälsoresa
  • Konsultation
  • Recept
  • Om mig
  • Webbutik
  • Kontakta mig
  • Prenumerera
0
BrödFrukost & MellisRecept

Nötbröd utan mjöl, jäst och bakpulver

by Malin Berglund juli 12, 2019
Nötbröd utan mjöl, jäst och bakpulver

Har du någonsin provat baka bröd utan mjöl, jäst och bakpulver? 🍞Om inte då bör du prova detta som dessutom är proteinrikt, glutenfritt och veganskt. 

Detta nöt och fröbröd blev helt galet gott! 🤪Här kommer receptet!

Ingredienser

Torra:

  • 3 dl glutenfria havregryn eller boveteflingor 
  • 2 dl blandade nötter ( jag använde valnötter, hasselnötter  och paranötter. ) 
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 1/2 dl hampafrö 
  • 2dl pumpafrön
  • 3 msk psylium husk pulver 
  • 1/2 dl torkade tranbär 
  • En nypa salt

Blöta:

  • 3 msk kokosolja
  • 1 msk kokosmanna ( går att utesluta men ger en otroligt god smak i brödet) 
  • 2 msk agave(går att utesluta)
  • 3.5 dl kokhett vatten

Gör så här

Skölj alla nötter i kallt vatten och lägg dem i blöt under natten så de aktiveras. 

OBS: Detta steg kan hoppas över då de krävs lite mer tålamod och jobb, men jag försöker alltid att göra de då de både blir godare resultat och lättare för magen att smälta. 

Varför aktivera nötter ?

  • Skonsammare för matsmältningen.
  • Tillgodogör näringen bättre
  • Det neutraliserar enzymhämmare som finns på nötterna och de blir lättare att smälta för tarmen.
  • Vissa nötallergiker tål nötter då de aktiverats. 

Dagen efter: 

Lägg de aktiverade nötterna på en bakplåt med bakplåtspapper och rosta dem i ugnen i ca 1 timme på 100 grader. Ta sedan ut dem och använd en mortel eller kniv för att dela  dem i mindre bitar(inte för smått, mest halvera dem) Lägg därefter nötterna och alla torra ingredienser i en bunke och rör om. 

Tillsätt sedan kokosolja, agave , kokosmanna och hett vatten och forma till en kletig deg. Bred ut smeten/degen i en brödform klädd med bakplåtspapper och täck med en kökshandduk. Låt stå i ca 2 timmar. 

Grädda den sedan i ugnen på 190 grader i 20 minuter. Ta ut den och vänd över den på ett ugnsgaller och grädda den igen ca 30 minuter. 

Låt brödet svalna innan du skär i det. 

Ingredienserna till detta bröd hittar ni på min favoritbutik Happyfoodstore.se eller i deras fysiska butik på Sveavägen i Stockholm.

Med koden OWM8SGAJ så får du 10% på deras webbshop happyfoodstore.se 🤗

Lycka till♥️🍞

glutenfrittbrödnötbrödproteinbrödvegansktbröd
2 kommentarer
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
Malin Berglund

tidigare inlägg
Morgonsmoothie
nästa inlägg
Banan snacks

You may also like

Vegansk krämig sötpotatis och pumpasoppa

januari 29, 2019

Snabb men lyxigt god ruccolasallad

december 7, 2018

Smoothie med vetegräs

juli 9, 2019

Billig vegansk linsgryta – ta till vara på...

december 16, 2018

Veganskt och glutenfritt sötpotatisbröd

januari 30, 2019

Vegansk och glutenfri äppelpaj

mars 10, 2019

Sockerfri, nötfri och vegansk glass / nicecream

februari 15, 2019

Krispiga sötpotatisstrips

december 14, 2018

Vegansk banan- och chokladbröd – gjord på nyttig...

december 10, 2018

Vegansk Massamancurry gryta

mars 21, 2019

2 kommentarer

Ulrica Pettersson juli 14, 2019 - 5:40 f m

Godmorgon Malin
Ulrica heter jag och idag såg jag ditt inlägg på Facebook, vilken tur. Jag skulle gärna vilja följa dig och få tips och inspiration som du ger, men hur gör jag? Är inte den som använder media eller data jättemycket men du fastnade hos mig. Mina och syrrans barn är veganer och själv har jag inte köpt kött sen i december. Mycket frukt och grönt blir det här och ditt bröd ska bli kul att lägga till på frukostbordet 🙂 njut av din dag mvh Ulrica

Reply
Malin Berglund juli 20, 2019 - 8:38 e m

Hej fina du:)
Vad glad jag blir att du hittat hit🙏🏻♥️Åh vad härligt att du vill följa min resa. Det värmer.
Du kan ju följa mig på instagram @halsa_inifran där jag dagligen lägger upp recept å inspiration för bättre hälsa. Sen är detta en blogg och den går inte att följa på de sättet. Du få bara besöka denna sida nu å då:) kul att brödet kommer på ert bord 🙂
Prenumerera gärna på nyhetsbrevet mitt:)

Massa värme Malin

Reply

Lämna en kommentar Avbryt

FÖLJ MIG HÄR:

Instagram Pinterest

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Malin Berglund

Malin Berglund

Malin Berglund

Mitt immunsystem kollapsade och det blev starten på en lång sjukdomsperiod. Trots otaliga turer i vården med olika undersökningar, mediciner och salvor, har ingen kunnat hjälpa mig. Det var den alternativa naturliga vägen som gjorde mig frisk från det som läkarna sa var kroniskt. Nu vill jag inspirera dig att leva ett hälsosammare liv. Här kan du läsa om allt från naturlig hudvård, yoga, meditation, kost och annat som rensar kropp och sinne. Ta del av den livsstil som stärkt mig både fysiskt och psykiskt.

POPULÄRA INLÄGG

  • 1

    En kurs om hälsa, kost och livsglädje!

    september 15, 2019
  • 2

    Veganska och glutenfria frallor

    juni 4, 2019
  • 3

    Sockerfri, nötfri och vegansk glass / nicecream

    februari 15, 2019

Instagram Slider

No images found!
Try some other hashtag or username

Nyhetsbrev

Letar du efter inspiration för en hälsosammare livsstil? I mitt nyhetsbrev delar jag med mig av gröna och naturliga tips för en bättre hälsa!

  • Instagram
  • Pinterest
Footer Logo

@2019 - Hemsidan är skapad av Herrdahl


Till toppen