Nu är jag hemkommen från Bali där jag rest i en hel månad. Jag har haft det fantastiskt och vill redan åka tillbaka, fram för allt för att jag saknar värmen och all den goda maten. Men jag ser nu fram emot att dela all min nya inspiration med er.
Igår bakade jag bröd och blev sugen på att prova att krydda det lite annorlunda. Jag tillsatte Golden Milk kryddor i och det blev så fantastiskt gott.
GOLDEN MILK BRÖD
Ingredienser
4 dl kikärmjöl
2 dl glutenfria havregryn
2 bananer
1/2 dl pumpa frön
2 matsked linfrön
2 dl kokosmjölk
En nypa salt
1/2 tsk kanel
1/4 tsk kardemumma
1 tsk Chikko Golden milk latte mix ( från happyfoodstore.se)
2 tsk bikarbonat
1 tsk äppelcidervinäger
1 matsked agavesirap ( om du önskar ett sötare bröd)
Gör så här
Mosa bananerna med en gaffel. Blanda sedan alla torra ingredienser i en skål.
Lägg sedan till kokosmjölken och bananerna. Blanda till en smet.
Smörj en brödform med kokosolja och fyll den sedan med smeten. Toppa med lite linfrön och pumpa frön.
Baka brödet i ugnens nedre del i 200 grader i 30 minuter eller tills det känns klart.
Låt brödet svalna innan servering.
Kolla även in mina andra glutenfria och veganska receotet här.
Ha en fin helg❤️