Att få lyxa till det med pannkaksfrukost så här på helgen är så himla mysigt. Här kommer mitt recept på en fantastiskt god vegansk och glutenfri bananpannkaka. Innehållet går att ändra lite som man vill. Det är bara att prova sig fram:)
Ingredienser – vegansk pannkaka
- 2 – 2 1/2 dl havremjöl, bovetemjöl eller mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- en nypa salt
- 1/2 tsk kardemumma
- 1/2 tsk kanel
- 1 msk kokosolja att steka i
- 1 bananer
- 2- 2 1/2 dl växtbaserad mjölk ( tex. manelmjölk, havremjölk eller kokosmjölk)
- 3/4 msk ofiltrerad äppelcidervinäger (gör dem mer fluffiga)
- 1 tsk äkta vanilj (går att utesluta)
- 1/2 msk chiafrön (går att utesluta)
Mosa bananen och rör därefter ner alla ingredienser tillsammans i en bunke. Stek dem sedan försiktigt i kokosolja.
Toppa med valfria bär och frukt.
Ett tips är att ställa en Garant kokosgrädde i kylen några timmar innan så den fär en hårdare men ändå gräddig konsistens. Supergott att servera tillsammans med pannkakorna.
Trevlig helg på er!
Du kanske också gillar dessa veganska godbitarna?
- Vegansk banan- och chokladbröd – gjord på nyttig raw kakao
- Julens godsaker – godis och bröd
- Veganska rawbollar med lime och ingefära