Idag vill jag dela med mig av en vegansk, glutenfri och nötfri raw pesto. Den är fantastisk god och funkar för så många då den är allergivänlig och snäll mot tarmen. Dessutom innehåller den selleri och persilja som båda har utrensande egenskaper och aktiverar funktion av lever och njurar.
Ingredienser vegansk pesto
- 1 kruka basilika
- 1 pressad citron
- 3 vitlöksklyftor
- 2 avokados
- 3 selleristjälkar
- 50 gram persilja färsk eller fryst
- 1 dadel (går att utesluta)
- 1 nypa salt (kan uteslutas då sellerin ger mycket sälta)
- 1 msk olivolja ( kan även den uteslutas)
Gör så här
Mixa allt i en matberedare eller mixer. Tillsätt lite vatten om den känns för tjock. Krydda mer om det behövs.
Ett tips är att göra raw zucchini eller morotsnudlar och blanda dessa med peston. Toppa sedan med plommontomater och svartpeppar.
Ett enkelt nyttigt rawfoodrecept som går snabbt att göra och är supergott😋
Jättegott att ha peston som pålägg på detta bröd.
Lycka till❤️