Jag är en äter ofta men intar små portioner varje gång. Mellanmål är ett måste för mig och jag tycker det ska gå fort att göra och ge en behaglig mättnad. Ibland gör jag smoothie, ibland gröt och andra dagar en fruktsallad eller en glutenfri brödskiva med en kopp te. Jag gillar framförallt att hitta på nya recept på olika smoothies. Idag gjorde jag denna banan/äpplke shake med hasselnötsmjölk.
Jag brukar försöka undvika att blanda frukt med annat som till exempel spannmål och nötter mm. Detta på grund av att frukt passerar matsmältningen mycket snabbare än till exempel nötter. Blandar man dessa kan det hända att frukten på grund ut av nötterna i detta fallet tar längre tid på sig att processas i tarmen . Händer detta kan frukten börja fermenteras och på så sätt skapa Candida. Men är man medveten om det så kan man undvika det så gott det går, men jag tycker inte att det ska bli ett hinder i köket om man har en bra hälsa. Jag blandar ibland och tycker det är ok eftersom min kropp har ett starkare immunförsvar nu i jämförelse med när jag var sjuk. Lider man av sjukdom eller har symtom som indikerar på obalans i hälsan så är det bra att vara strikt på detta. Candida är egentligen en helt ofarlig svamp som vi alla har i tarmen, men om det blir överväxt av svampen så kan den ta över och blir då aggressiv och skapa problem i kroppen.
I denna shake har jag blandat frukt och nötmjölk, men då nötterna är i flytande form och dessutom innehåller nötmjölk mest vatten så är de också lättare för matsmältningen att ta hand om det.
Bananshake med äpple och kanel 1 portion
Ingredienser:
- 1 rött sött äpple
- 2 dl hasselnötsmjölk eller annan nötmjölk
- 1 banan (gärna fryst men går bra rumstempererad också)
- 1 tsk äkta kanel
Mixa allt i en blender och häll sedan upp i ett glas. Klar att avnjutas:)