Sankta Lucia! Nu är dagen kommen och vad vore lucia utan lussekatter?! I dag bjuder jag på ett recept på dessa godbitar som både är veganska, sockerfria, jästfria och glutenfria.
Jag har hittade ett recept på lussekatter på nätet som jag blev sugen att testa. Jag gjorde såklart om det lite och adderade både vaniljpulver och dadlar för en extra söt och mer rund smak. Dessa går fort att göra och är dessutom nyttiga:) Så du kan unna dig så många du vill idag:)
Ingredienser:
- 2 dl vita kokta bönor
- 1 litet skalat äpple
- Några citrondroppar
- 1/2 – 1 paket saffran ( beroende på hur mycket smak du vill ha)
- 1/2 dl kokosolja
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 mogen banan
- 4 dadlar
- 1/2 tsk vaniljpulver
- Russin
Gör så här:
Mixa ihop äpple, banan, dadlar i en kastrull och koka till en äppelmos med några citrondroppar. Låt moset svalna innan du mixar ihop det med de andra ingredienser. Degen är god att äta som den är eller så kan du forma dem till lussebullar och grädda dem i ugnen på bakplåtspapper i 180 grader i ca 15 minuter.
Ha ett underbart lussefirande ?