Ibland när jag inte är så där jättesugen på middag, utan bara sådär ”småplockssugen” så brukar jag göra en grönsakstallrik med olika röror, råa grönsaker och sötpotatisstrips. Idag är det precis en sådan dag och därför tänkte jag dela med mig av mitt recept för att lyckas med att göra egna frasiga sötpotatisstrips i ugnen.
Jag har aldrig tidigare lyckats få till de där riktigt krispiga sötpotatisstrips, de blir alltid så mjuka. Men med denna metod blir de perfekta. Det finns lite olika sätt att göra det på, men här är ett tips som jag verkligen rekommenderar för att lyckas.
Ingredienser:
- 2 sötpotatisar ca 200 gram
- 2 msk olivolja eller annan olja
- 1 nypa salt
- Svartpeppar
- Torkad ingefära
Sätt ugnen på 120 °C.
Tvätta och skär sedan fina pommes frites sticks.
Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg upp sötpotatisen på rader och salta lite lätt och ställ in den i ugnen.
Grädda 30-40 minuter ( helst varmluft) och öppna och vädra en gång per 15 min.
Ta ut plåten från ugnen och höj värmen till 230-250 ° C.
Lägg över stripsen i en skål och blanda i olja, mer salt och lite mer peppar och ingefära. Blanda runt ordentligt.
Grädda i ytterligare 15-20 minuter tills de fått en krispig yta.
När de är klara, lägg dem på en tallrik med hushållspapper i botten så att oljan sugs upp. guacamole
Gör en guacamole eller hummus att dippa i. Fredagsmys?!