Halloj!
Fy vad kallt och ruskigt det är ute nu. Jag klär på mig lager på lager men fryser konstant ändå? Denna årstid är verkligen inte en av mina favoriter kan jag lova?Jag älskar sol och värme och hoppas att jag en dag kan packa min resväska och bosätta mig på en varm tropisk liten ö??☀️?Varför inte?! Allt jag älskar och mår bra av finns ju där. Solen, varmt vatten, färsk frukt, stränder, ha möjligheten att yoga utomhus i naturen året om, tillgängligheten till den veganska maten och lugnet. Det kommer en dag då jag faktiskt kommer att ge mig av, men just nu få jag nöja mig med att värma mig med en härlig vegansk sötpotatis och pumpasoppa istället. ? Inte så dumt det heller?
Krämig sötpotatis och pumpasoppa 4 portioner
- Ca 500 gram sötpotatis
- Ca 500 gram pumpa butternut
- 2 st gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1/2 msk kokosolja att steka i
- 4 dl kokosmjölk (jag använder Garants rosa förpackning)
- 2 msk grönsaksbuljong ( jag använder Renée Voltaires helt utan gluten, socker och jäst) Den hittar du här
- 200 gram röda linser
- Cirka 1,5 liter vatten
- 1-2 tsk torkad mald ingefära eller färsk
- en nypa salt
- en nypa svartpeppar
Gör så här
Hacka och bryn den gula löken tillsammans med vitlöken. Skala och hacka även sötpotatis och pumpan i tärningar och lägg ner dem tillsammans med löken. Slå på lite utav vattnet och grönsaksbuljongen och låt koka upp.
Tillsätt sedan linserna och låt soppan koka upp och rör om ofta så det inte bränner fast i botten. Slå på lite mer vätska eftersom det behövs. När sötpotatisen och pumpan har mjuknat så tillsätt kokosmjölken. Sänk värmen och låt soppan sjuda i några minuter. Mixa sedan allt med en stavmixer till en slät soppa.
Smaka av soppan med salt, peppar och ingefära.
Toppa med lite extra kokosmjölk/kokosgrädde och njut av en fantastiskt krämig och varm soppa i vinterkylan☺️?
Kolla gärna in mina andra recept här
Ha en superfin tisdag!❤️