Halloj i vinterkylan!?
Jag blir så glad att se att det är så många som uppskattar och läser mina inlägg och recept. Jag har svårt att förstå att det är iså många människor som läser min blogg varje dag. Det får mig att inse att den tid jag lägger ner faktiskt har betydelse för många där ute. Det värmer verkligen❤️ Det ger mig så mycket energi att fortsätta inspirera och experimentera med nya recept här hemma i köket.
Tack för att ni läser och uppskattar det jag delar med mig av🙏🏻 Hälsa och kost är min passion och det är min dröm att en dag få jobba med det på heltid. 🥦🥬
På mitt favorit fik Mahalo i Stockholm beställde jag för ett tag sedan en indisk kikärtsgryta som var helt fantastiskt god. Jag blev inspirerad och åkte hem och provade att göra mitt egna recept😋 Den blev faktiskt supergod och hoppas ni blir sugen att prova den.
Indisk kikärtsgryta med sting
Ingredienser
- 1 sötpotatis
- 1 gul lök
- 1 burk kokosmjölk
- 4 vitlöksklyftor
- 100 g grönkål
- 6 dl kokta kikärtor
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 tsk gurkmeja
- 1 msk garam masala
- 1 röd chili (kan uteslutas)
- 1/2 tsk Troccomare örtkrydda
- en nypa salt efter smak
- Qinoa eller svart ris (koka för 4 portioner)
- 1/2 msk kokosolja
Toppa med färsk koriander och alfalfa-groddar.
Gör så här
Skala sötpotatis och dela den i mindre bitar. Hacka sedan gul lök och vitlök. Fräs löken i kokosolja och tillsätt sedan ingefära, garam masala, hackad chili och gurkmeja.
Häll sedan på kokosmjölken och krydda med Troccomare örtkrydda. Lägg sedan i sötpotatisbitarna. Låt de sedan koka ihop försiktigt i ca 15 minuter.
Under tiden så kan du förbereda riset eller quinoan enligt förpackningen.
När potatisen kokat sig mjuk så tillsätter du kikärtorna och grovhackad grönkål i grytan. Låt de sedan puttra i någon minut så att grönkålen mjuknar och kikärtorna blir lite varma.
Servera och njut!
Kolla gärna in min veganska linsgryta också. En riktigt god och billig gryta i vinterkylan😋