Jag har haft en fullspäckad vecka och har därför inte hunnit skriva några inlägg, men nu är jag tillbaka:) Jag har varit lite kluven i vad ni helst av allt vill läsa om här på bloggen och ställde därför frågan:
Vill du ha mer recept på juicer eller på vegansk mat?
Det visade sig att de flesta vill läsa om både juicer/smoothies och veganska glutenfria och sockerfria matrecept. För mig är det jätte viktigt att ni känner att ni blir inspirerade och får nytta av det jag delar med mig av. Det är svårt att tillgodose allas behov men jag ska göra mitt bästa för att ni ska bli nöjda:)
Morotssoppa
Idag vill jag dela med mig av denna fantastiskt goda och nyttiga morotssoppa med ingefära
- en matsked kokosolja
- 4 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 500 g morötter
- 1 tsk spiskummin
- 1 msk riven ingefära
- 1 krm chiliflakes (kan uteslutas)
- 1 burk kokosmjölk
- 1 tsk Trocomare örtsalt eller grönsaksbuljong från Rawfoodshop
- 6 dl vatten
- 1 pressad lime
- en nypa salt
- en nypa svartpeppar
Fräs lök, vitlök, morötter, spiskummin, ingefära och chiliflakes i kokosolja tills de fått lite färg.
Tillsätt kokosmjölk i grytan tillsammans med grönsaksbuljong och vatten. Låt små puttra utan lock cirka 15–20 minuter eller tills morötterna är mjuka.
Mixa sedan soppan slät och tillsätt limejuice, salt och svartpeppar. Tillsätt mer vatten vid behov.
Toppa med persilja och chili om du vill.
Kolla även in mitt tidigare recept på Pumpasoppa med saffran
Hoppas de smakar:)