Här om dagen gjorde jag dessa fantastiskt goda och enkla rawbollar. Veganska rawbollar med lime och ingefära är perfekta att ha med i handväskan då man behöver lite extra energi. Det smakar fantastiskt och håller sig länge i kylen och går även att frysa in.
Ingredienser (8-10 st rawbollar)
- 3-4 dl Naturella cashewnötter eller andra valfria nötter som exempel valnötter, mandel, hasselnötter osv.
- 8-10 dadlar
- 1 dl kokosflingor ( och lite extra till att rulla dem i)
- 1 msk riven ingefära
- 2 st lime
- 1 nypa salt
- Vill man kan man tillsätta 1 tsk kokosolja på slutet om konsistensen är för torr, men det är inte nödvändigt (har jag inte tillräckligt med dadlar hemma så tillsätter jag det ibland, annars så skippar jag det)
Mixa nötterna till ett mjölsmul. Tillsätt sedan dadlar, kokosflingor, riven ingefära, salt och rivet limeskal från två lime och saften från en.
Mixa allt i en matberedare till en bra konsistens så det går att rulla dem utan att de faller sönder eller är för kladdiga. Rulla sedan bollarna i kokosflingor och ställ in dem i kylen så de får stelna till lite.
Rawbollar går så snabbt att göra och är både supergott och enkelt att tillaga. Dessutom mycket nyttigare snacks än något annat i den kategorin. Helt utan socker, mejeri och gluten.
Prova du också😋 Så gott till en stor kopp gott te👍
Kolla gärna in dessa recept för mer inspiration.