För någon vecka sedan hade vi middagsgäster och vi hade då mangotema på menyn🥭 Vi bjöd på mangogryta och till efterrätt en raw mango-citron cheesecake som blev en STOR favorit. Därför tänkte jag passa på att dela med mig av det receptet idag så kanske ni kan prova det i helgen💕
Ingredienser:
-
Citronfyllning
- 4 dl Naturella cashewnötter
- 1 nypa salt
- 0,25 tsk äkta vanilj
- 1,5 dl vatten
- 1 dl kokosolja
- 5 msk citronsaft
- skalet av 3 st ekologiska citroner
- 4 tsk agavesirap eller honung (går att utesluta)
Mangoglasyr
- 2 st färska mango
- 2 msk kokosolja
- 0,5 tsk agavesirap eller honung (går att utesluta)
Kakbotten
- 2 dl valnötter
- 2 dl cashewnötter( funkar med andra nötter som paranötter också)
- 6- 8 st dadlar beroende på hur konsistensen blir på degen( den ska vara lätt att knåda ut)
- 1 nypa salt
- 0,5 krm äkta vanilj
- 0,25 dl vatten
Gör så här:
Kakbotten:
Ta lite kokosolja och smörj in en kakform (jag använde en lågkantad pajform). Mixa sedan nötterna till ett mjöl och ställ åt sidan i en skål. Mixa sedan dadlar till en pasta med vattnet. Tillsätt nu alla ingredienser till matberedaren och mixa tills du fått en degklump. Ställ i kylen medan du förbereder citronfyllningen.
Citronfyllning:
Mixa cashewnötterna till ett fint mjöl. Tillsätt övriga ingredienser men vänta med koksoljan. När du har fått en perfekt kräm, tillsätt då kokosoljan och mixa i max 30 sek.
Häll citronfyllningen över kakbottnen och ställ in i kylen medan du gör mangoglasyren.
Mangoglasyr:
Se till att använda helt mjuka och mogna mangos.
Mixa alla ingredienserna till glasyren till en helt slät kräm. Häll den över citronfyllningen, det gör inget om den inte är helt stelnad. Förvara kakan i frysen över natten eller 4-5 timmar innan servering. Dekorera med färsk mynta och och citronskal.
OBS: Ta fram kakan ca 30-40 min innan servering så den hinner tina upp lite.
Detta är den godaste raw cheesecake jag någonsin gjort😋 Hoppas du blir sugen på att baka lite 😊
Kolla gärna in detta inlägg med fler godsaker.
4 kommentarer
Åh denna ska testas i helgen? Hur stor form i diameter hade du ungefär? Tror du det går att köra mandelbotten istället för cashew?
Halloj:) Kul att du skriver här. Självklart går det att ta mandel istället för cashew. Går utmärkt! Min form är ca 27 cm i diameter:)
Gjorde denna till tjejmiddagen! Den blev en superhit! Sååååå god, jag blandade cashew och mandlar för kakbotten =)
Tack snälla Therese❤️