Hälsa inifrån
  • Hem
  • Min hälsoresa
  • Konsultation
  • Recept
  • Om mig
  • Webbutik
  • Kontakta mig
  • Prenumerera

Hälsa inifrån

MALIN BERGLUND

  • Hem
  • Min hälsoresa
  • Konsultation
  • Recept
  • Om mig
  • Webbutik
  • Kontakta mig
  • Prenumerera
0
BrödRecept

Vegansk banan- och chokladbröd – gjord på nyttig raw kakao

by Malin Berglund december 10, 2018
Vegansk banan- och chokladbröd – gjord på nyttig raw kakao

Kakaobönan är fyllt av massor med nyttigheter. Den innehåller över 300 olika näringsämnen, bland annat mineraler som magnesium, manganese, krom, zink, koppar och järn. Dessutom är kakao rikt på antioxidanter. Men det är viktigt att man skiljer på raw kakao och den vanliga kakaon som säljs i matbutikerna. Vanligt kakaopulver rostas för det mesta vid 130 grader, och på grund av upphettningen så förstörs näringsinnehållet. Raw kakao har däremot aldrig hettas upp över 42-45 grader under hela tillverkningsprocessen och behåller därför sina nyttiga näringsämnen.

I söndags gjorde jag detta fantastiska chokladbröd som bara måste provas!

Banan- och chokladbröd:

Ingredienser:

  • 6 dl glutenfria havregryn
  • 1/2 dl raw kakao
  • 1/2 dl kokosolja(smält)
  • 4 mogna bananer
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk ofiltrerad äppelcidervinäger
  • 1/2 dl vatten
  • 4 dadlar

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. Täck en brödform med bakplåtspapper. Mixa sedan havregryn i en matberedare och mixa till ett mjöl. Tillsätt bananerna och de andra ingredienserna och mixa till en smet. Häll över smeten i brödformen och stoppa ner små bitar av dadlar på olika ställen i smeten.  Grädda sedan ugnen i ca 40 minuter. Låt sedan brödet svalna på ett galler innan du skivar upp det.

Kommentera gärna här nedan vad ni tyckte:)

Vill du läsa mer om kakao och dess nyttiga innehåll, hälsofördelar och studier så kan du göra det här

Andra populära recept

Veganskt och glutenfritt sötpotatisbröd

Julens godsaker – godis och bröd

2 kommentarer
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
Malin Berglund

tidigare inlägg
Krämig och vegansk mangosmoothie
nästa inlägg
Vegansk ”julskinka” på kålrot

You may also like

Lusia = Lussekatter på 15 minuter

december 13, 2018

Nyårsdrinkar – Alkoholfri och hälsosam

december 30, 2018

Smoothie med vetegräs

juli 9, 2019

Morotssoppa med ingefära

januari 18, 2019

Veganskt och glutenfritt sötpotatisbröd

januari 30, 2019

Guldmjölk – nyttig och god hälsodryck

december 3, 2018

Morgonsmoothie

juli 11, 2019

Vegansk och glutenfri bananpannkaka

februari 9, 2019

Veganska pepparkakaor – fria från gluten och raffinerat...

december 15, 2018

Vegansk och glutenfri äppelpaj

mars 10, 2019

2 kommentarer

Elina Andersson januari 10, 2019 - 11:07 f m

Grymt god, älskade den ?

Reply
Malin Berglund januari 11, 2019 - 10:04 f m

vad roligt att du berättar vad du tycker:)

Reply

Lämna en kommentar Avbryt

FÖLJ MIG HÄR:

Instagram Pinterest

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Malin Berglund

Malin Berglund

Malin Berglund

Mitt immunsystem kollapsade och det blev starten på en lång sjukdomsperiod. Trots otaliga turer i vården med olika undersökningar, mediciner och salvor, har ingen kunnat hjälpa mig. Det var den alternativa naturliga vägen som gjorde mig frisk från det som läkarna sa var kroniskt. Nu vill jag inspirera dig att leva ett hälsosammare liv. Här kan du läsa om allt från naturlig hudvård, yoga, meditation, kost och annat som rensar kropp och sinne. Ta del av den livsstil som stärkt mig både fysiskt och psykiskt.

POPULÄRA INLÄGG

  • 1

    En kurs om hälsa, kost och livsglädje!

    september 15, 2019
  • 2

    Veganska och glutenfria frallor

    juni 4, 2019
  • 3

    Sockerfri, nötfri och vegansk glass / nicecream

    februari 15, 2019

Instagram Slider

No images found!
Try some other hashtag or username

Nyhetsbrev

Letar du efter inspiration för en hälsosammare livsstil? I mitt nyhetsbrev delar jag med mig av gröna och naturliga tips för en bättre hälsa!

  • Instagram
  • Pinterest
Footer Logo

@2019 - Hemsidan är skapad av Herrdahl


Till toppen