Hälsa inifrån
  • Hem
  • Min hälsoresa
  • Konsultation
  • Recept
  • Om mig
  • Webbutik
  • Kontakta mig
  • Prenumerera

Hälsa inifrån

MALIN BERGLUND

  • Hem
  • Min hälsoresa
  • Konsultation
  • Recept
  • Om mig
  • Webbutik
  • Kontakta mig
  • Prenumerera
0
Lunch & MiddagRecept

Supergod vegansk antiinflammatorisk gryta

by Malin Berglund februari 3, 2019
Supergod vegansk antiinflammatorisk gryta

I onsdags då Jon slutade jobbet åkte vi till Yasuragi. Helt underbart att bara få checka ut och lyxa till det med spa mitt i veckan🧘🏻‍♂️  Jag kände verkligen att jag behövde värma upp min kropp på djupet och ge den en liten paus i vardagen. Varför spara allt mys och lyx till helgen då det finns fler andra dagar att välja på?  Jag känner mig som en helt ny människa fylld med massa energi och inspiration.

Har ni inte provat det japanska spa:et Yasuragi i Stockholm så borde ni göra det om ni har möjlighet. Det är verkligen helt underbart för både kropp och själ.

Grytan jag vill dela med mig av idag är både otroligt god och väldigt nyttig. Den har flera antiinflammatoriska och antibakteriella ingredienser som hjälper din kropp att hålla sig frisk.

Förutom att den innehåller flera vitaminrika grönsaker så innehåller den också mycket vitlök, kokosolja, ingefära och gurkmeja. Alla dessa ingredienser har starka egenskaper. Här kommer lite kort information om dem?

Gurkmeja:

Gurkmeja har flera läkande egenskaper och är en mycket kraftig antioxidant som är tio gånger starkare än vitaminer. Det finns nästan 12 000 vetenskapliga studier publicerade på den aktiva ingrediensen curcumin som finns i gurkmeja. Farmakologiska studier har visat att curcumin har lika stark inflammationshämmande effekt som kortison och fenylbutazon. Kryddan gurkmeja tillhör ingefärsväxterna och den har länge använts inom folkmedicinen för att bota inflammatoriska åkommor.

Vitlök:

Vitlök har antibiotiska egenskaper. Den har även de bästa källorna till vitamin C, A, B1 och B2. Konsumerar du den regelbundet får du en friskare hud och stärker immunförsvaret.  Vitlök har används i många generationer för att bekämpa influensa och inflammatoriska problem. Med sina antiparasitära egenskaper håller den kroppen ren och skapar en obehaglig miljö för eventuella parasiter. Vitlöken är verksam mot bakterier, svampar, parasiter och virus. Det förefaller som en supermedicin.

Ingefära:

Ingefära har en avgiftande effekt och sägs kunna reducera och behandla inflammationer. Den sägs även vara antibakteriell och stärker immunförsvaret med den höga halten antioxidanter.  Örten är också bra för matsmältningen och bra att inta i förkylningstider. Ingefära innehåller höga doser av antioxidanter och genom att äta ingefära varje dag hjälper du kroppen att bygga upp ett starkt immunförsvar som gör det lättare för dig att hålla dig frisk

Kokosolja:

Laurinsyra är huvudorsaken till kokosoljans många hälsoegenskaper. Den omvandlas i tarmen till momolaurin, som skyddar mot virus och bakterieangrepp. En annat ämne som kokosoljan innehåller är Kaprylsyra och forskning visar att den effektivt motverkar svamp såsom candida och dödar parasiter i magtarmkanalen.

Här kommer receptet på en vegansk antiinflammatorisk gryta. Ett tips är att göra storkok och frysa in.

Ingredienser 4 portioner

  • 1 gul löl
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 msk gurkmeja
  • 1 msk kokosolja
  • 2-3 cm riven färsk ingefära
  • 1 färsk broccoli
  • 1/2 blomkål
  • 1 kg butternut pumpa
  • 1 burk kokosgrädde
  • 1 förpackning krossade tomater
  • en nypa salt
  • en nypa svartpeppar
  • 12 st plommontomater
  • 3-4 grönkålsblad
  • 1/2 kruka koriander
  • 1/2 citron

Så här lagar du en vegansk antiinflammatorisk gryta

Fräs lök, vitlök, gurkmeja och ingefära i kokosolja. Hacka sedan broccoli, blomkål och pumpa och lägg ner i grytan. Låt det fräsas ihop med lökblandningen i några minuter.

Häll sedan i krossade tomater och kokosmjölk och rör om. Tillsätt salt, svartpeppar, koriander och grönkål och låt det koka i ca 10 minuter tills att pumpan mjuknat. Pressa i en halv citron efter halva tiden. När pumpan känns klar, dela tomaterna på hälften och lägg ner i grytan.

Jag serverade grytan tillsammans med ekologisk linspasta och toppade med koriander och pumpatjärnor. Det var riktigt gott!? Men det funkar lika bra med quinoa eller att äta den precis som den är.

Jag kan även rekommendera att kolla in receptet på denna ruccolasallad som passar utmärkt som tillbehör eller topping till denna gryta.

Jag rekommenderar verkligen er att prova detta recept. En riktigt matig och smakrik gryta som även går att variera beroende på vad man har hemma 🥬🍠🍋🥦🥕

Ha en superfin dag❤️

0 kommentera
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
Malin Berglund

tidigare inlägg
Veganskt och glutenfritt sötpotatisbröd
nästa inlägg
Vegansk burgare med glutenfritt bröd

You may also like

Krämig och vegansk mangosmoothie

december 8, 2018

Lyxig vegansk smoothiebowl

januari 20, 2019

Sockerfri, nötfri och vegansk glass / nicecream

februari 15, 2019

Veganska rawbollar med lime och ingefära

februari 13, 2019

Veganska pepparkakaor – fria från gluten och raffinerat...

december 15, 2018

Smoothie med vetegräs

juli 9, 2019

Recept på nyttig och vegansk grön smoothie

februari 19, 2019

Sellerijuice – ren, nyttig och detoxande

december 22, 2018

Vegansk och glutenfri bananpannkaka

februari 9, 2019

Vegansk ”julskinka” på kålrot

december 12, 2018

Lämna en kommentar Avbryt

FÖLJ MIG HÄR:

Instagram Pinterest

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Malin Berglund

Malin Berglund

Malin Berglund

Mitt immunsystem kollapsade och det blev starten på en lång sjukdomsperiod. Trots otaliga turer i vården med olika undersökningar, mediciner och salvor, har ingen kunnat hjälpa mig. Det var den alternativa naturliga vägen som gjorde mig frisk från det som läkarna sa var kroniskt. Nu vill jag inspirera dig att leva ett hälsosammare liv. Här kan du läsa om allt från naturlig hudvård, yoga, meditation, kost och annat som rensar kropp och sinne. Ta del av den livsstil som stärkt mig både fysiskt och psykiskt.

POPULÄRA INLÄGG

  • 1

    En kurs om hälsa, kost och livsglädje!

    september 15, 2019
  • 2

    Veganska och glutenfria frallor

    juni 4, 2019
  • 3

    Sockerfri, nötfri och vegansk glass / nicecream

    februari 15, 2019

Instagram Slider

No images found!
Try some other hashtag or username

Nyhetsbrev

Letar du efter inspiration för en hälsosammare livsstil? I mitt nyhetsbrev delar jag med mig av gröna och naturliga tips för en bättre hälsa!

  • Instagram
  • Pinterest
Footer Logo

@2019 - Hemsidan är skapad av Herrdahl


Till toppen