Detta veganska glutenfria bröd med smak av äpple och banan är en av mina absoluta favoriter. Att baka glutenfritt och veganskt är inte alls så krångligt som det låter. Detta är ett fantastiskt gott bröd som går snabbt att göra och går dessutom att variera med olika smaksättningar.
Veganskt, glutenfritt och sockerfritt bananbröd med äpple
Ingredienser:
- 5 dl glutenfria havregryn
- 1 tsk bakpulver
- 2st mosade bananer
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk kanel
- 1 tsk havssalt
- 0,5 dl kokosolja
- 0,5 dl valfri havremjölk eller annan nötmjölk
- 1,5 matsked vinäger
- 1 äpple
Gör såhär
Mixa havregrynen så det blir ett mjöl. Tillsätt sedan bakpulver, biksrbonat, kanel och havssalt. Lägg sedan i kokosolja, de mosade bananerna, havremjölk och vinäger. Mixa eller rör ihop allt till en smet. Fyll över smeten i en smord (smörj med kokosolja) brödform och tryck ned små äppelklyftor. Sätt sedan in den i ugnen i ca 40 min på 180 grader. Låt svalna på galler under en kökshandduk och vänd sedan ur den ur formen.
Avnjut ett nybakat bröd tillsammans med en kopp te:)