Hälsa inifrån
  • Hem
  • Min hälsoresa
  • Konsultation
  • Recept
  • Om mig
  • Webbutik
  • Kontakta mig
  • Prenumerera

Hälsa inifrån

MALIN BERGLUND

  • Hem
  • Min hälsoresa
  • Konsultation
  • Recept
  • Om mig
  • Webbutik
  • Kontakta mig
  • Prenumerera
0
KostLunch & MiddagRecept

Vegansk Massamancurry gryta

by Malin Berglund mars 21, 2019
Vegansk Massamancurry gryta

Under året 2007 var jag och reste ett halvår i asien och förälskade mig i maten. En gryta som snabbt blev min favorit var Massamancurry, en thailändsk gryta med bland annat kyckling, jordnötssmör och röd curry.

Jag har aldrig provat göra denna maträtt tidigare och eftersom jag idag inte äter kött, så funderade jag på om denna gryta gick att göra plantbaserad. Så jag bestämde mig för att prova mig fram🤗

Jag hittade ett recept som gav mig inspiration, men ändrade ingredienserna lite och den blev fantastiskt god och uppskattad. Här kommer receptet.

Ingredienser

  • 200 g sötpotatis 
  • ett blomkålshuvud
  • 1 gullök
  • 1 salladslök
  • 1/2 zucchini
  • 2 msk kokosolja
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk Garam Masala krydda
  • 1 tsk mango pulver (går att utesluta)
  •  några nypor havssalt
  • 8 dl Garants kokosmjölk ( eller byt ut hälften till vatten)
  • 2 msk jordnötssmör (går att utesluta)

Gör så här

Skala sötpotatis och skär den i bitar. Dela blomkålen i små buketter och hacka gullöken, salladslöken och zucchini i mindre bitar.

Hetta upp oljan i en panna och fräs försiktigt alla kryddor tillsammans med en pressad vitlöksklyfta . Tillsätt sedan de hackade grönsakerna och fräs lite till. Därefter häller du i kokosmjölk, salt, och jordnötssmör. Låt det puttra under lock tills sötpotatisen är lagom mjuk.

Servera tillsammans med quinoa.

Ett tips är att slänga ner lite av det du har hemma i grytan då nästan vad som helst i grönsaksväg passar till denna. 🥬🥦🥕

Super gott!😋

grytamassamancurryvegansk
0 kommentera
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
Malin Berglund

tidigare inlägg
Blåbärssmoothie med vetegräs
nästa inlägg
Romerska rawbollar

You may also like

Recept på nyttig och vegansk grön smoothie

februari 19, 2019

Gör en multivitaminjuice av ledsna frukter

december 6, 2018

Shake it baby – bananshake med äpple och...

december 18, 2018

Blåbärssmoothie med vetegräs

mars 19, 2019

Lusia = Lussekatter på 15 minuter

december 13, 2018

Veganskt julbord

december 19, 2018

Golden Milk Bröd

maj 10, 2019

Veganska och glutenfria frallor

juni 4, 2019

Indisk kikärtsgryta med sting

januari 25, 2019

Växtbaserat protein – är det tillräckligt?

december 2, 2018

Lämna en kommentar Avbryt

FÖLJ MIG HÄR:

Instagram Pinterest

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Malin Berglund

Malin Berglund

Malin Berglund

Mitt immunsystem kollapsade och det blev starten på en lång sjukdomsperiod. Trots otaliga turer i vården med olika undersökningar, mediciner och salvor, har ingen kunnat hjälpa mig. Det var den alternativa naturliga vägen som gjorde mig frisk från det som läkarna sa var kroniskt. Nu vill jag inspirera dig att leva ett hälsosammare liv. Här kan du läsa om allt från naturlig hudvård, yoga, meditation, kost och annat som rensar kropp och sinne. Ta del av den livsstil som stärkt mig både fysiskt och psykiskt.

POPULÄRA INLÄGG

  • 1

    En kurs om hälsa, kost och livsglädje!

    september 15, 2019
  • 2

    Veganska och glutenfria frallor

    juni 4, 2019
  • 3

    Sockerfri, nötfri och vegansk glass / nicecream

    februari 15, 2019

Instagram Slider

No images found!
Try some other hashtag or username

Nyhetsbrev

Letar du efter inspiration för en hälsosammare livsstil? I mitt nyhetsbrev delar jag med mig av gröna och naturliga tips för en bättre hälsa!

  • Instagram
  • Pinterest
Footer Logo

@2019 - Hemsidan är skapad av Herrdahl


Till toppen