Julmaten var fantastisk i år! De veganska rätterna blev väldigt uppskattade?. Mina absoluta favoriter var den veganska julskinkan gjord på rotselleri och tofu revbensspjällen. Allt var så fräscht och gott. Fann ni någon inspiration av de julrecepten jag delade med mig av? Lämna gärna en kommentar och berätta vad ni provade och vad ni tyckte.
Så här i juletider unnar man sig ofta mer mat och godsaker än i vanliga fall. Därför är det bra att inta extra vätska och på så sätt hjälpa kroppen att lättare rena sig. Därför tänker jag tipsa er om en avgiftande och renande juice som innehåller både morot och rödbetor som båda har många bra egenskaper.
Rödbetan är fiberrik och hjälper tarmen att röra på sig. Det minskar bland annat risken för förstoppning, hemorrojder och inflammerade tarmfickor. Det ska även vara bra för matsmältningen. Även om du äter hälsosamt finns det ändå alltid gifter och slaggprodukter som måste ut. Rödbetan rengör levern och renar blodet.
Moroten avgiftar kroppen från tungmetaller och motverkar virus/bakterier.
Morot och rödbetsjuice (1 glas)
- 2 selleristjälkar (kan bytas ut mot 1 grapefrukt)
- 1/2 citron
- 1 rödbeta
- 2 morötter
- 2 cm ingefära
Pressa allt i en juicemaskin. Gärna en slowjuicer som bevarar vitaminerna och pressar ut mesta möjliga juice ur råvarorna.
Om du gör en större batch så var noga med att fylla flaskorna ända upp. På så sätt håller juicen längre i kylskåpet, eftersom inget syre då kommer in. Den juice kan du förvara ca 3 dagar i kylen men bäst är att alltid dricka den färsk om det är möjligt.
Juica på!???
2 kommentarer
Tack för recept på julmat. Har gjort rödbetssallad, Janson, vegansk sill samt köttbullarna vilket allt var mkt uppskattat!
Åh vad roligt att höra. Vad glad jag blir att du kommenterar.Jättekul att de blev uppskattat! Har du tid får fu även lägga en kommenter i julmatsinlägget så fler ser och vill prova, kanske nästa år eller till midsommar:)Ha en fin dag:)